Erkki Bahovski: riigireetmine ei ole suhteline

Erkki Bahovski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Bahovski.
Erkki Bahovski. Foto: Toomas Huik.

Herman Simmi ja tema abikaasa juhtum oleks maha kirjutatud justkui mõnest spioonifilmist või -romaanist. Kui leiab tõendamist nende süü, jääb riigireetmine ikkagi selleks, mis see on - kuriteoks oma riigi ja rahva vastu.

Ent samal ajal olen ma enam kui kindel, et kindlasti leidub Eestis neid, kes tahavad kõike ajada suhteliseks. Seda stiilis, et miks ei kuulutata riigireetjaiks Eesti valitsust, iseäranis peaminister Andrus Ansipit, kes olla kogu Eesti maha parseldanud jms. Või riigikogu, kes samuti tavainimestest ei hoolivat. Ühesõnaga: et miks ainult Simm ja tema abikaasa.

Ja sellise mõtteskeemiga saab ju jätkata lõputult: kui poliitik teeb pätti, siis miks ei võeta vahele teisi poliitikuid. Mida me oleme ka Eestis pidevalt kuulnud.

Tahaks siiski loota, et riigireetmist mõistetakse ikkagi ainulaadse kuriteona. Et seda ei vabanda ei valitsuse ega riigikogu vead. Ja et selgitatakse välja Eestile tekitatud kahju ulatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles