Wikileaksi toetavad häkkerid lõpetavad rünnakud

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wikileaks oli sunnitud ümber kolima aadressile wikileaks.ch (esiplaanil), kuna USA lehekülg võeti ootamatult maha ning  Wikileaksi asemel ilmus ekraanile «Vabandust!».
Wikileaks oli sunnitud ümber kolima aadressile wikileaks.ch (esiplaanil), kuna USA lehekülg võeti ootamatult maha ning Wikileaksi asemel ilmus ekraanile «Vabandust!». Foto: Reuters/ScanPix

Rühmitus nimega «Anonüümne», mis möödunud nädalal korraldas Wikileaksi toetuseks mitu küberrünnakut suurfirma vastu, teeb agressiivsetele meetmetele lõpu.

Nimetatud grupeering võttis möödunud nädalal ajutiselt maha krediitkaardifirmade Visa ja Mastercardi koduleheküljed, kuna viimased lõpetasid oma teenuste pakkumise Wikileaksile, kirjutab Reuters.

Rünnaku ohvriks langes ka maksesüsteem PayPal ning taheti minna ka internetipoe Amazoni kallale, kuid need katsed nurjusid.

Kuigi Amazon lõpetas Wikileaksiga koostöö, müüs portaal möödunud nädalal oma tahvelarvutile Kindle Wikileaksi paljastatud dokumente.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles