Fotod: Rõivas asetas pärja Vabadussõja võidusamba jalamile

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivas asetas Tartu rahu aastapäeva puhul pärja Eesti rahvalt Vabadussõja võidusamba jalamile. Pärjad asetasid ka kaitseväe ja kaitseliidu esindajad. 

Peaministri sõnul on Tartu rahuleping, mis sõlmiti kahe naabri, Eesti ja Venemaa vahel 96 aasta eest, meie suveräänsuse alus. «Ka tänases keerulises maailmas on aktuaalne rahu aegumatu sõnum, väärtustades stabiilsust ja arengut,» ütles Rõivas.

2. veebruaril 1920 kirjutati Tartus alla rahulepingule Eesti Vabariigi ja Nõukogude Venemaa vahel. Tartu rahuga lõpetati Vabadussõda ja Venemaa tunnustas tingimusteta ja igaveseks Eesti Vabariigi iseseisvust. Rahulepingut peetakse Eesti Vabariigi diplomaatia üheks suurimaks võiduks.

Eesti poolt kirjutasid rahulepingule alla Asutava Kogu liikmed Jaan Poska, Ants Piip, Julius Seljamaa, Mait Püüman ja kindralmajor Jaan Soots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles