Apple esindaja: paanikaks ei ole põhjust

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple soovitused vigaste laadijate omanikele.
Apple soovitused vigaste laadijate omanikele. Foto: Apple

Apple Eesti esindaja teatel ei ole kultustelefoni omanikel põhjust paanikaks, sest probleeme pole mitte laadijaga, vaid selle ühe detailiga.

«Välja vahetatakse laadija otsik (suckhead adapter) ehk eesti keeli nokk,» teatas Olvi Ladva IMArvutitest. Ta lisas, et interneti uuringute tulemusel on vahetusprogrammi kuuluvate nokkadega probleeme olnud kahetistkümnel korral ning ükski neist intsidentidest ei ole toimunud Eestis. 

Ajavahemikus 2003-2015 on tema sõnul sellise nokaga laadijaid koos arvutitega ja eraldi müüdud väga suurtes kogustes ehk tegelikult ei ole tegemist suure riskiga inimestele ega nende tervisele. 

«Ehk paanikaks ei ole tegelikult põhjust, kuid alati on tore, kui selline informatsioon jõuab klientideni läbi kõigi kättesaadavate kanalite,» ütles Ladva.

Apple teatab oma kodulehel, et väga harvadel juhtudel võivad Mandri-Euroopas, Austraalias, Uus-Meremaal, Koreas, Argentinas ja Brasiilias kasutamiseks mõeldud Apple'i kaheharulised vahelduvvoolu seinapistiku adapterid katki minna ja põhjustada nende puudutamise korral elektrilöögi ohu. Need seinapistiku adapterid olid aastatel 2003 kuni 2015 kaasas Maci ja teatud iOS-i seadmetega ning kuulusid ka komplekti Apple World Travel Adapter Kit.

Ettevõte on otsustanud probleemsed seinapistiku adapterid tasuta uue ja muudetud adapteri vastu välja vahetada.

See  programm ei puuduta muudes riikides, nagu Ameerika Ühendriigid, Ühendkuningriik, Hiina ja Jaapan, müüdavaid seinapistiku adaptereid ega Apple'i USB-toiteadaptereid.

Seinapistiku adapteri tuvastamine

Võrrelge adapterit allpool olevate piltidega. Probleemse seinapistiku adapteri sisemises pilus, mille kaudu see Apple'i toiteadapteriga ühendatakse, on kirjas 4 või 5 tähemärki või tähemärgid puuduvad. Muudetud adapteritel on pilus kirjas 3-täheline piirkonna kood (EUR, KOR, AUS, ARG või BRA).

Vahetage adapter(id) kohaliku Apple'i volitatud teenusepakkuja juures välja. Osana asendusprotsessist peame kontrollima teie Maci, iPadi, iPhone'i või iPodi seerianumbrit, nii et leidke see, enne kui ühendust võtate. Seadme seerianumbrit on lihtne leida.

Komplekti World Travel Adapter Kit ostnud kliendid peaksid kasutama probleemsete osade asendamiseks üht ülaltoodud valikutest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles