Prokuratuur: Viimsi veekeskuse surma põhjuste uurimine kestab

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsis asuv Atlantis H2O Aquapark.
Viimsis asuv Atlantis H2O Aquapark. Foto: Liis Treimann

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja sõnul kestab Viimsi veekeskuses augustis naise surmaga lõppenud õnnetuse kriminaaluurimine ning praegu ei ole võimalik surma asjaolude kohta midagi täpsemat öelda.

Delfi kirjutas täna homsele Eesti Ekspressile viidates, nagu oleks kriminaaluurimine tuvastanud, et Viimsis asuvas Atlantis H2O Aquaparkis vee alla vajunud naine jäi basseini põhja kümneks minutiks ning tema päästmiseks polnud enam lootustki.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja kaarel Kallas ütles Postimehele, et prokuratuur ei saa kinnitada infot, justkui oleks naine olnud vee all kümme minutit. «See on kannatanu esindajate väide, mida prokuratuur ei kinnita. Kriminaaluurimine kestab,» lausus Kallas.

Mullu 15. augustil juhtus Viimsis Atlantis H2O Aquaparkis õnnetus, mis lõppes 42-aastase naise surmaga.

Veekeskuse juht Helen Link on varem öelnud, et sel traagilisel päeval oli üks instruktor oma valvepostil ja pealtnäha ei viidanud mitte miski sellele, et keegi on hädas või hakkab uppuma. Üks naine andis instruktorile märku, et midagi on valesti ja justkui mingi kogu oleks basseini sügavuses. «Paraku ei oska ma öelda täpset aega, kui kaua võis naine seal teadvusetult olla,» ütles Link mullu oktoobris.

«Turvavideost on näha, et instruktorile tuli signaal ja seejärel reageeris ta kolme sekundiga. Ta pani oma raadiosaatja taskusse ja hüppas vette,» selgitas Link. Tema sõnul oli tol päeval ujulas teisigi külastajaid, seetõttu polnud vett vaadates naist näha ja selleks pidi instruktor sügavusse sukelduma.

Veekeskuse töötajad üritasid naist elustada. Kiirabi toimetas naise haiglasse, kus ta kolm päeva hiljem suri.

Põhja ringkonnaprokuratuur pressinõunik Kaarel Kallas ütles mullu oktoobris, et kriminaalmenetlust alustati eelkõige seetõttu, et naine oli vees palju kauem, kui esialgse info põhjal oli alust arvata. «Põhjused, miks naine nii kaua vee all oli ja selle tagajärjel traagiliselt suri, peabki välja selgitama kriminaalmenetlus,» ütles Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles