Hanso USA plaanist: see on erakordselt hea uudis (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Hanso
Hannes Hanso Foto: Liis Treimann / Postimees

Kaitseminister Hannes Hanso sõnul on Ameerika Ühendriikide kava neljakordistada oma kaitse-eelarves Euroopasse suunatud ressursse väga hea uudis.

«See on erakordselt hea uudis,» ütles Hanso teisipäeval , kommenteerides USA kaitseministri Ashton Carteri lubadust panustada tänavuse 789 miljoni dollari asemel järgmise aasta eelarves 3,4 miljardit dollarit Euroopasse, peamiselt ida suunast kasvanud ohtude ohjeldamiseks.

Eesti kaitseministri sõnul näitab otsus, et Eesti ja teiste Ida-Euroopa riikide töö oma NATO liitlaste veenmisel nihutamaks alliansi fookust senisest rohkem itta, on hakanud tulemusi andma.

«See mis Ameerika Ühendriigid nüüd teevad, tähendab rohkem (vägede) rotatsiooni, rohkem õppuseid, rohkem (vägede) eelpaigutust, rohkem infrastuktuuri ja rohkem inimesi,» rääkis kaitseminister.

«See annab kindlust, et ameeriklased on väga pühendunud meie piirkonna kaitsele,» lisas Hanso.

Eesti kaitseministri sõnul on USA viimase otsuse valguses veel vara rääkida detailidest, kui palju muutub Ühendriikide kohalolek Eestis. «Aga ameeriklased on juba reaalselt Eestis kohal ja teisipäevase info põhjal võib oodata, et see kohalolek ka reaalselt suureneb,» lisas Hanso.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles