Siseminister: pagulasi, kelle hulgast valida, ongi väga vähe (1)

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur.
Hanno Pevkur. Foto: Pärnu Postimees

Eestisse pole siiani saabunud ühtki pagulast, keda riik kokkuleppe kohaselt peaks vastu võtma. Siseminister Hanno Pevkur selgitas, et inimesi, kelle hulgast siia tulevaid pagulasi välja valida, ongi väga vähe.

Pevkur rääkis ETV saates «Ringvaade», et Eestil ei ole võimalik valida vastu võetavaid pagulasi miljoni inimese hulgast, kes on Saksamaale ja teistesse Põhja-Euroopa riikidesse läinud, vaid Euroopa Liidu ministrite nõukogu otsuse kohaselt nende hulgast, kes on saabunud Kreekasse ja Itaaliasse, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Vaadates otsa tegelikele oludele, siis Itaalias ja Kreekas neid inimesi, kes on taotlenud rahvusvahelist kaitset, on äraütlemata vähe, ja omakorda me peame alati lähtuma sellest, et Itaalia või Kreeka peavad tegema esimese käigu ehk kedagi meile pakkuma. Seni on Itaalia meile pakkunud kaheksat inimest, kelle hulgas on kaks naisterahvast,» rääkis Pevkur.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles