Mulgid plaanivad korda valvava ametniku palgata

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki mulkide otsitav ametnik ei saa olema päris politseinik, näeksid vallajuhid selles rollis hea meelega endist vormi­kandjat.
Ehkki mulkide otsitav ametnik ei saa olema päris politseinik, näeksid vallajuhid selles rollis hea meelega endist vormi­kandjat. Foto: Elmo Riig / Sakala (montaaž)

Olgugi et nii Abja-Paluojal kui Karksi-Nuial on oma ujula, pole neil korrakaitseametnikku ning Karksi-Nuia vallavanem Taimo Tugi peab koos naaberomavalitsustega plaani selline töötaja palgale võtta.

Esmaspäeval oli korrakaitseametniku palkamine esimest korda põhjalikumalt arutusel Karksi-Nuia vallavalitsuse istungil. Taimo Tugi ütles, et vajadust niisuguse töötaja järele vaagiti juba mullu ning tänavu on plaanis ta ka palgata. Ja seda koos naaberomavalitsustega.

«Meil pole vallas nii palju probleeme, et suudaks inimesele kaheksa tundi päevas tööd pakkuda,» lausus Tugi põhjenduseks.

Mõisaküla linnapea Ervin Tamberg kinnitas, et ka seal ollakse huvitatud sellisest spetsialistist, kes hoiaks ennekõike heakorral silma peal. Tambergi sõnul oleks neil ühine korrakaitseametnik lisaks Karksi-Nuiale veel Abja-Paluoja ja Halliste vallaga.

Korrakaitseametnik valvaks Taimo Tugi sõnul heakorra ja avaliku korra eeskirja täitmise järele ning menetleks vajaduse korral väärtegusid. Ta poleks politseinik, vaid valla palgal olev ametnik, kes jälgiks kõikide õigusaktide täitmist, alates kasside ja koerte pidamise eeskirjast kuni avaliku korra eeskirjani.

Karksi-Nuia vallavalitsuse istungil leiti veel, et palgatav korrakaitseametnik peaks olema politseinikele hea koostööpartner ja käima koos nendega patrullimas.

«Kedagi veel silmapiiril pole ja midagi hõisata pole, aga võime endisi politseinikke sobilike kandidaatidena mõelda. Kindlasti peab tal olema väärteomenetluse pädevus, sest praegu sellise pädevusega inimest vallavalitsuses pole,» rääkis Tugi.

Inimese loodab ta sellele kohale leida aprilliks.

Viljandi linnavalitsuses on õigus väärtegusid menetleda menetlusspetsialist Inga Meol. Selline ametikoht loodi Meo sõnul 2013. aastal.

Ta tunnistas, et tööpõld on väga lai, aga sellise menetlusosakonna järele, nagu on suuremates linnades, pole Viljandis vajadust tekkinud.

«Probleeme on väga palju: meeletu ports õigusakte, seadusi, määrusi ja ettekirjutisi, mis puudutavad linnaruumis tehtavaid toiminguid nagu ehitus, teed, avalik kord, muinsuskaitse või koerte-kasside pidamine,» kirjeldas Meo valdkondi, kus tuleb järelevalvet teha ja vajaduse korral trahvikviitungeid välja kirjutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles