Kuningas kutsus sotsialiste Hispaaniat valitsema

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Felipe VI.
Felipe VI. Foto: SCANPIX

Hispaania kuningas Felipe VI tegi Sotsialistliku Partei liidrile ettepanku moodustada järgmine valitsus – esimene tõsine katse lahendada pärast detsembrikuiseid valimisi tekkinud patiseis.

Valitsev arvamus Hispaanias on, et Pedro Sánchezel läheb koalitsiooni kokkupanemisega raskeks, kirjutab Financial Times.

Sotsialistidel on Hispaania 350-liikmelises parlamendis vaid 90 kohta ning peaministriks tõusmiseks peab Sánchez leidma ühise keele kasinuse vastu võitleva Podemose ja mitme teise erakonnaga.

Rahvaküsitluste valguses näeksid valijad meelsasti sotsialiste Podemosega koostööd tegemas.

«Me üritame valitsust moodustada,» ütles Sánchez eile ajakirjanikele. «Me sirutame oma käed vasakule ja paremale... homsest alates hakkame me kõnelema kõikide poliitiliste jõududega.»

Sotsialistide liider rõhutas eelseisvate kõneluste kontekstis prioriteetidena töökohtade tekitamist, haridusreformi ning võitlust vaesuse ja korruptsiooni vastu.

Ühtlasi väljendas Sánchez aga ka valmisolekut kaitsta Hispaania ühtsust – selge signaal Kataloonia iseseisvuslastele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles