Pomerants: Padaoru tõttu eriolukorra väljakuulutamine olnuks populistlik

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedene Tallinn-Narva maantee Padaoru lõik.
Reedene Tallinn-Narva maantee Padaoru lõik. Foto: Maksim Zahharov

Siseminister Marko Pomerantsi hinnangul oli neljapäeval-reedel Padaorus juhtunu regionaalsel tasandil lahendatav ning üleriigilise eriolukorra väljakuulutamine olnuks populistlik samm.

Neljapäeval-reedel jäi Lääne-Virumaal Padaorgu lumevangi sadu inimesi, mille puhul ei olnud Pomerantsi meelest tegemist üleriigilise eriolukorraga, vahendas Kuku raadio hommikuprogramm «Ärataja».

Pomerants rääkis, et ei kaalu ametist tagasiastumist, sest ta ei näe endal mingit süüd seoses sellega, mis Padaorus juhtus.

Siseminister lisas, et nüüd arvutatakse kokku kõik kulud, mis Padaoru päästeoperatsioonis tehti ja siis tehakse põhjalik analüüs, kuidas see ööpäev möödus ja tehakse ka vastavad järeldused. Pomerants märkis, et praeguseks hetkeks ei ole mingit analüüsi veel tehtud, kuna see eeldab pikka ja põhjalikku koostööd majandusministeeriumi ja siseministeeriumi ametkondade vahel.

Ministri andmetel sai Ida-Eesti päästekeskus Padaorus juhtunu kohta teate neljapäeva õhtul kella 21 paiku ja politseipatrullid suunati Padaorgu kella 22 paiku. Millal konkreetselt sinna jõuti, tehakse selgeks põhjalikumate analüüside käigus.

Pomerantsi sõnul oli Padaorg neljapäeval-reedel ainuke hädaorg Eestis ja mujal mitte midagi ei juhutud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles