Esileedi Ieva Ilves asub SOS Lastekülade Eesti Ühingu patrooniks (3)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ieva Ilves
Ieva Ilves Foto: Facebook/ Herkki-Erich Merila

Vabariigi Presidendi abikaasa Ieva Ilves võttis vastu ettepaneku asuda Eesti SOS Lastekülade patrooniks ning külastab peagi ka lasteküla.

Eesti SOS Lastekülade tegevjuht Margus Oro nimetas rõõmustavaks, et Ieva Ilves jätkab üle-eelmisse aastakümnesse ulatuvat traditsiooni, mille järgi on just riigipea abikaasa SOS Lasteküla patrooniks. Tema peamiseks rolliks on laste sotsiaalsele abistamisele ning vanemliku hoolitsuseta lastele suunatud heategevuslike ettevõtmiste algatamine ja toetamine.

Lisaks patroonile on SOS Lastekülal hea tahte saadikud Heinz Valk, Ragnar Klavan, Nele-Liis Vaiksoo ja Kristina Šmigun-Vähi, kes toetavad sõnumi – «Iga laps vajab armastavat kodu ja vanemaid.» – viimist ühiskonda ja esindavd SOS Lastekülade heategevuslikku mõtteviisi.

Foto: SOS Lastekülade Eesti Ühing

Eestis töötab neli SOS Lasteküla: Keilas, Põltsamaal, Juurus ja Narva-Jõesuus. SOS Lasteküladel on neli tegevussuunda – lastekülad, noortekodud, peretugevdus- ja haridusprogrammid, siit saab igal aastal tuge kokku 800 väikest ja suurt inimest.

SOS Lastekülad 1949. aastal loodud rahvusvaheline heategevuslik organisatsioon, mille  peamiseks eesmärgiks on pakkuda lastele nende arenguks võimaluste piires parimat kasvukeskkonda ning aidata neil kasvada iseseisvas elus toimetulevateks täisväärtuslikeks isiksusteks. SOS Lastekülad asuvad 133 riigis ning on koduks üle 80 000 lapsele. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles