Eestlased korraldavad 2018 aastal suure maailmakoristuspäeva

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeme Ära koristuspäev.
Teeme Ära koristuspäev. Foto: Mihkel Maripuu

Kümme aastat pärast Eesti «Teeme ära» projekti veab sama meeskond ülemaailmset koristuspäeva, kus praeguste kokkulepete kohaselt osalevad 150 riiki, vahendas ETV saade «Pealtnägija».

«Maailm puhtaks» suur talgupäev toimub 8. septembril 2018. «Alustame hommikul kell 10 Jaapanis ja koos päikesega liigub roheline laine üle maailma. Viimane koristus on Havail,» rääkis saates Eva Truuverk, kes oli siinse «Teeme ära» projekti üks eestvedaja ning kellel tuleb nüüd koordineerida 150 riigi ühist koristuspäeva.

Hiigelsuur ettevõtmine sai alguse «Teeme ära» meeskonna tehtud videost, mis võttis kokku siinse koristuspäeva ja mis pandi üles Youtube keskkonda. Üha enam hakkasid eestlased saama kirju ja kõnesid teistelt riikidelt, kes tahtsid nõu ja kogemusi, et midagi sarnast ka oma riigi heaks teha.

Üks asi viis teiseni ja 2012. aasaks oli juba sadakond riiki otsustanud, et võiks oma kodumaa rämpsust puhtaks teha. Osad neist riikidest on juba ühe koristustalgupäeva eestlaste eeskujul läbi viinud.

2013. aastal kogunesid sajakonna riigi esindajad Tallinna, et taas kogemusi ja infot vahetada ning ühiselt jõuti kokkuleppele, et tuleks teha ühine koristuspäev kogu maailmas ja kogu seda projekti peaks vedama eestlased.

«Loodetavasti on maailm 2018 aasta 8. septembri õhtuks palju ilusam ja puhtam paik,» märkis Truuverk.

Et selle kõige organiseerimisega aga hakkama saada, vajab «Teeme ära» meeskond abikäsi. «Meil on vabatahtlikke vaja, meil on kontakte vaja alates suurte korporatsioonide peakontoritest kuni A-kategooria staarideni, kes saaksid olla maailmakoristuspäeva saadikud,» selgitas Truuverk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles