Kilimanjarot vallutada püüdnud tenniselegend viidi haiglasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martina Navratilova
Martina Navratilova Foto: SCANPIX

Aafrika kõrgeimat mäge Kilimanjarot vallutada püüdnud legendaarne tennisist Martina Navratilova pidi retke pooleli jätma, kuna tema kopsud täitusid vedelikuga ja ta viidi haiglasse.

54-aastane endine tennisist pidi kopsuturse tõttu haiglas veetma kolm päeva, eile lubasid arstid tal lõpuks lahkuda, vahendab AP.

Oma karjääri jooksul rekordilised 167 turniiri võitnud Navratilova tunnistas, et mõistis juba kolmapäeval, et ei suuda 5895 meetri kõrguse mäe tippu jõuda. Neljapäeva õhtul hakati teda kanderaamil alla tooma. «Ma ei tundnud end halvasti, ma lihtsalt ei suutnud hingata,» selgitas Nairobi haiglast välja pääsenud Navratilova. «Kuskilt ei valutanud, minu kui sportlase jaoks oli see kummaline. Kuskilt ei valutanud, aga ma ei suutnud edasi liikuda.»

Navratilova oli nelja päevaga jõudnud umbes 4500 meetri kõrgusele, kui 27-liikmelise grupi arst ütles, et ta ei tohi enam edasi minna. 18 suure slämmi turniiri võitnud Navratilova sõnul on allaandmine tema jaoks võõras tegevus, ent seekord pidas ta targemaks arsti kuulata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles