Video ja galerii: vastuoluline kaunitar jätkab vormel-1 sarjas

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Renault vormel-1 võistkonna testisõitjaks on tänavu 27-aastane hispaanlanna Carmen Jorda, kes eelmisel hooajal pidas sama ametit Lotuses. «Me oleme nagu perekond. Oleme grupp inimesi, kes püsivad koos ka kehvematel aegadel, kuid head hetked muudavaid meid veel lähedasemaks,» ütles Jorda.

Lisaks teatas võidusõitja, et tal on fännidele varuks ka üks üllatus. «Olen testisõitja ametiga rahul, kuid mul on ma teisi põnevaid uudiseid: sõidan ka ise sellel aastal Renault’ roolis, kuid mitte vormel-1, vaid ühes teises sarjas,» rääkis ta.

Kui Jorda eelmisel aastal Lotusega liitus, siis tekitas see tema endiste konkurentide hulgas teravat vastukaja. Levis arvamus, et Jordat ei palgatud mitte võidusõitja talendi, vaid pigem välimuse pärast. Enne vormel-1 liitumist sõitis Jorda kolm hooaega GP3 sarjas, kus esindas Ocean Racing Technology, Bamboo Engeneeringu ja Koiraneni võistkondi. Parimal juhul lõpetas ta hooaja 28. kohaga.

Vormel-1 juht Bernie Ecclestone vastas kriitikutele, et Jorda puhul on tegemist väärt testisõitjaga: «Ta on väga hea. Küsisime Lotuse meeskonnalt ja nad ütlesid, et ta on teinud head tööd. Ta tõesti tahab F1 sarjas olla.»

Tutvu Renault’ testisõitjaga ka Instagrami vahendusel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles