Video: anima-Putin tümitab korrumpeerunud ametnikke

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anima-Putin
Anima-Putin Foto: Youtube

Venemaa presidendi Vladimir Putini partei Ühtne Venemaa on avaldanud rea animavideoid, milles anima-Putin tümitab julmalt korrumpeerunud ametnikke.

Neis animatsioonides tulistab Putin riigiametnikku laserrelvast, laseb õhku ning viskab piraajadele ja koertele söögiks.

Mitut ametnikku nimetatakse nimepidi ja nad saavad lõpu viisil, mis seostub nende ametiga. Näiteks Karjala keskkonnaminister hävitatakse ketassaega.

Videol on kuulda ka tapetavate ametnike appikarjeid ning enne tapmist antavaid selgitusi, et miks nad vääralt käitusid.

Need animafilmid on osa Ühtes Venemaa kampaaniast, millega võideldakse Venemaal lokkava korruptsiooni vastu.

Venemaal on korruptsiooniteema päevakorral põhjusel, et sel sügisel on parlamendivalimised ning riigi «mädapaisete» vastu võitlemisel loodetakse poolehoidjaid koguda.

Neis animafilmides on näha ka neid kõrgeid ametnikke, kes seni on oma ametipostidel.

Venemaal on avalik saladus, et Putini lähikonda kuuluvad suurärimehed ei ole oma jõukust just kõige puhtamal teel saanud, vaid hämarate tehingute abil.

Venemaad peetakse maailmas üheks korrumpeerunumaks riigiks. Riikide korrumpeerumise taset mõõtva Tranparency International andmetel on Venemaa maailma riikide seas 119. kohal koos Aserbaidžaani ja Sierra Leonega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles