Rannarootsi lihatööstuse naabruses oleva talu kaevuvesi on reostunud

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaev.
Kaev. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Läänemaal Kirimäe küla Rannarootsi lihatööstuse naabruses oleva talu kaevuvesi ei kõlba juua, terviseameti kinnitusel viitavad proovid värskele reostusele.

«Probleem pole mitte ainult meil, ka naabrid kaebavad, et vesi ei kõlba enam juua,» ütles Tõnu talu perenaine Kaja Kaldmaa, osutades kaugemal asuvate Laine, Maasika ja Kalbi talude poole, kirjutab Lääne Elu.

Kaldmaa teatas terviseametile, et vesi vahutab, haiseb kohutavalt nagu mädamuna ning maitse on veel hullem, värvuselt on vesi aga kollakaspruun, samuti kurtis Tõnu talu rahvas muret Lääne-Nigula vallavalitsuse keskkonna- ja kommunaalnõunikule Olev Peetrisele, kes vastas, et kevadel avatakse hajaasustuse programm, mille raames saab rajada puurkaevu.

«Proovide vastused viitavad värskele reostusele ja seda vett ei ole kindlasti soovitav tarvitada söögiks-joogiks ega ka mitte olmeveena,» teatas terviseameti Haapsalu esinduse vaneminspektor Lea Kiis, kelle selgitusel on analüüsitulemustes mikrobioloogilistest näitajatest üle normi kolilaadseid baktereid.

Keskkonnainspektsiooni Läänemaa büroo juhataja Tõnis Ulm kinnitas, et inspektsioon alustas menetlust, Rannarootsi lihatööstuse tehnika- ja haldusjuht Märt Tohver ütles Lääne Elule, et praegu ta veel midagi ei kommenteeri.

Vaata fotosid ja loe pikemalt Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles