Haapsalu saab riigigümnaasiumi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusministeeriumi hoone Tartus.
Haridusministeeriumi hoone Tartus. Foto: Lauri Kulpsoo.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas ning Haapsalu linnapea Urmas Sukles allkirjastasid täna kokkuleppe, mille põhjal alustatakse ametlikke läbirääkimisi Haapsallu niinimetatud puhta riigigümnaasiumi ehk üksnes gümnaasiumiklassidega gümnaasiumi rajamiseks.

Eesmärgi saavutamiseks ühendatakse Haapsalu linna üldhariduskoolide gümnaasiumiosad üheks õppeasutuseks, milles on kõik kvalifikatsiooninõuetele vastavad õpetajad, kuni kuus õppesuunda ning piisav arv valikkursusi, mis annab õpilastele suurema võimaluse kujundada endale individuaalne õppekava, vahendas haridusministeeriumi pressiesindaja.

Asutatava kooli õppekava valmib ministeeriumi, Haapsalu linna ja riigigümnaasiumi koostöös.

Riigigümnaasiumi tarbeks võõrandab Haapsalu Riigi Kinnisvara ASile Haapsalu Wiedemanni Gümnaasiumi kinnistu, hoone korrastamiseks on riigil kavas kasutada saastetasu kvoodimüügi eest saadud raha. Töö uues õppeasutuses peab algama hiljemalt 1. septembril 2013. aastal. Ümberkorraldamise ajal gümnaasiumiastmel õppinud õpilased saavad õpinguid jätkata riigigümnaasiumis ning valitud õppesuunal.

Täna sõlmitud leppe aluseks on haridus- ja teadusministeeriumi ning Haapsalu linna vahel sõlmitud ühiste kavatsuste protokoll koolivõrgu korrastamiseks ning Haapsalu linnavolikogu otsus riigigümnaasiumi asutamise kohta.

Tänaseks päevaks on juba otsustatud rajada riigigümnaasium Viljandi linna. Koostöös ministeeriumiga on koolivõrku korrastava otsuse langetanud Sillamäe linn, kus praeguste üldhariduskoolide gümnaasiumiosade baasil asutatakse üksnes gümnaasiumiklassidega munitsipaalgümnaasium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles