Vene kirjanik paneb Pätsi allaandmist kahetsema

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Semjon Daniljuk hoiab käes raamatut pealkirjaga «Konstantini rist». Lühiproosa kogumik, mille kaanelt vaatab vastu Konstantin Päts, sisaldab ka tema samanimelist jutustust, mille keskseks tegelaseks on Eesti esimene president.
Kirjanik Semjon Daniljuk hoiab käes raamatut pealkirjaga «Konstantini rist». Lühiproosa kogumik, mille kaanelt vaatab vastu Konstantin Päts, sisaldab ka tema samanimelist jutustust, mille keskseks tegelaseks on Eesti esimene president. Foto: Jaanus Piirsalu

«Ma olen arst sellest haiglast, kus teid hakatakse hoidma,» tutvustas end Ponizov. «Mulle öeldi, et teid tuuakse Baltikumist.»
«Jämejalast. Ma olen eestlane,» vastas vanamees ilma aktsendita. /---/
«Tuleme tagasi neljakümnendate juurde. Kellena te spioneerisite Saksamaa kasuks enne aresti?»
«Presidendina. /---/ Eesti presidendina.»

Moskvas elav kirjanik Semjon Daniljuk (64) hoiab käes paksu raamatut pealkirjaga «Konstantini rist». «Pühendatud Eesti Vabariigi asutajale ja selle esimesele presidendile Konstantin Pätsile,» seisab raamatu kaanel, kust vaatavad vastu harjumuspäraselt tõsise näoga Päts ise ja tema varjust Jossif Stalin.

«See on väga huvitav, et minu teada kirjutasid esimesed põhjalikumad tööd Pätsist soomlased (peab silmas Matti Turtolat ja Seppo Zetterbergi – J. P.) ja nüüd esimese ilukirjandusliku teose temast kirjutasin mina, venelane,» räägib Daniljuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles