Vabal ajal ilma parim

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Eero Vabamägi

13-aastaselt veedetakse ikka tunde ja tunde koolipingis ning seejärel kodus järgmisi tunde, mis kuluvad koolitükkideks õppides. Loomulikult on paljudel väljaspool kooli ka hobi, millega meelt lahutada. Kui mõnele meeldib laulda, teisele joonistada ja kolmandale palli mängida, siis kümmekonna päeva pärast 14. sünnipäeva tähistavale Kelly Sildarule meeldib suuskadel mäest alla tuhiseda ja samal ajal trikke teha. Seejuures on ta selles tegevuses naiste konkurentsis maailma parim.

X-mängude võitmine ei muutnud Sildaru igapäevaelus aga suurt midagi. Kui võistluspäevajärgsel hommikul pidid tema konkurendid ärgates juurdlema, millistes elementides on vaja kõvasti juurde panna, et tulevikus võistlustel esikohtade eest heidelda, siis noorel eestlannal olid hoopis teised ülesanded. Olgugi et oli laupäeva hommik ja eelmisel päeval oli temast saanud talviste X-mängude kõige noorem võitja, tuli ikkagi lahti lüüa kooliõpikud – Eestisse ei saa ju tagasi minna nii, et koolitükid on tegemata. Suusatamine on eelkõige ju lõbus ajaviide, kool aga esmatähtis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles