Nestor: EKRE toetuse tõusu põhjus peitub Kölnis (26)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Eero Vabamägi

Riigikogu esimehe, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluva Eiki Nestori hinnangul on Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) populaarsuse tõusu põhjus Saksamaal Kölnis, viidates aastavahetusel aset leidnud ja kogu Euroopat šokeerinud massiahistamisele.

«Kindlasti mõjutab nende reitingut kõige rohkem Kölnis toimunu, mitte mõni Eesti-sisene sündmus, seega ma EKRE toetuse tõusu üle ei tähtsustaks,» ütles Nestor Postimehele.

Koalitsioonierakondade toetuse vähenemise põhjuseks peab Nestor omavahelisi erimeelsusi ja klassikalise opositsiooni puudumist.

«Klassikaline opositsioon on selline, mis hoiab iga võimuliitu tugevalt koos. Opositsioonist peaks olema keegi iga hetk valmis koalitsiooni astuma, kuid praegu ei ole seda ühestki kolmest opositsioonierakonnast välja lugeda. Nendes oludes on võimulolijatel kihu ja võimalus rohkem omavahel vaielda. Üksmeele puudumine mõjutab loomulikult reitinguid, eriti peaministripartei oma,» lausus Nestor,

Keskerakonna suure toetuse põhjus peitub Nestori sõnul selles, et koalitsiooni omavaheliste vaidluste ajal ei tee nad midagi. «Ja just mittemidagitegemine ongi Keskerakonna reitingut tõstnud,» lausus ta.

Kommenteerides Isamaa ja Res Publica Liidu madalat reitingut, märkis Nestor, et sellel erakonnal on praegu keeruline periood.

«Ma ei ole nii paha inimene, et ma kellelegi kadu ennustaksin, aga kindlasti on nende populaarsust vähendanud kahe uue konkurendi tuleks,» ütles Nestor, viidates Vabaerakonnale ja EKREle.

«Võib-olla tuleks IRLi reitingutele kasuks, kui nad ei peaks EKREt enam oma konkurendiks ja mõtleksid omaenda mõtete paremale väljatoomisele. IRLil ei ole mõtet tänases situatsioonis EKREga konkureerida, kuna lõppkokkuvõttes see takistab nende reitingu tõusu,» ütles Nestor.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles