Vitsut: Helsingil ja Tallinnal võiks olla ühine linnatelevisioon

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut.
Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut hindas Euregio 6. foorumil kõneldes Helsingi-Tallinna kaksikregiooni kujundamise üheks võimaluseks linnakodaniku televisiooni.


Eile ja täna arutleti Helsingi Ülikoolis toimunud Euregio 6. foorumil selle üle, kas Helsingi ja Tallinna kaksikregioon on kujutelm või reaalsus.

Vitsut ütles vastuseks sellele küsimusele, et kaksikregioon on reaalsus täpselt nii palju, kui palju siin on ühist meediat ja inforuumi.

Tema hinnangul leidub Soome lahe lõuna- ja põhjakaldal ühist huvi, ressurssi ja kogemust selleks, et käivitada tegelikkuses toimiva kaksikregiooni osana kahepoolne linnakodaniku televisioon.

«Ühise meedia võtmesõnaks võiks saada kasutajakesksus, mis tähendab, et enam pole peamine vaatajale pakutav uudis ja meelelahutus, vaid telekanal on ka oluline teenuste vahendamise platvorm,» rääkis Vitsut. «Äsja Tallinna linnavolikogult heakskiidu saanud Tallinna televisiooni kontseptsioon ongi samm selles suunas.»

Vitsut kirjeldas kavandatavat telekanalit arvutist lihtsama ja inimestele kättesaadavama telepõhise digitaalteenusena. Lisaks valitseb Tallinna televisiooni arendajate seas huvi vahetada sisu ja toota saateid koos Helsingi regiooniga.

«Mittetulundusühenduste algatusel toodetud ja neile suunatud sarjad või üksiksaated nii Tallinna kui ka Helsingi televisioonis aitavad kaasa meie kodanikuühiskonna arengule ja lähendavad seda kohalikule võimule,» väitis Vitsut.

Ta lisas, et Tallinnas süveneb arusaam kohaliku venekeelse programmi arendamise vajalikkusest. Samas on mõlemal pool lahte suurenenud inglise keele oskus, mis võimaldab suhtlemisse soomlastega kaasata ka venekeelne osa rahvast.

«Ingliskeelse koostööpiirkonnana tugevneks meie kaksikregiooni positsioon oluliselt nii Balti mere ruumis kui ka maailmas laiemalt,» sõnas Vitsut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles