Garage48 lõi uue rekordi

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garage48
Garage48 Foto: Maido Parv

Nädalavahetusel toimunud arendusnädalavahetusel Garage48 Hardware and Arts purustas senise osalusrekordi - kunagi varem pole nii palju arendusmeeskondi üritustel kohal käinud.

Arendusnädalavahetus tõi Tartusse uusi nutikaid seadmeid arendama ligi 150 inseneri, tarkvaraarendajat, loomeinimest ja turundajat. Reede õhtul esitletud 39 ideest läks töösse 20 käegakatsutavat seadet.

«Seekordne üritus oli tähelepanuväärne, sest ühelgi varasemal Garage48 üritusel pole nii palju meeskondi korraga töötanud ning võrreldes eelmiste aastatega oli võitjat valida erakordselt raske, kuna tugevaid tiime oli väga palju,» kommenteeris ürituse eestvedaja ja Sihtasutus Garage48 üks asutajatest Priit Salumaa.

Üritusel võidutsenud Genosity meeskonnale tõi üldvõidu ja parima disaini eriauhinna taskukohane geeniuurimise aparaat, mille abil saaksid näiteks õpilased koolitundides enda geene testida. Teist ja kolmandat kohta jagasid False Radio Network raadiopettevõrk vaenlase eksitamiseks raadioside järgi lahinguüksuse asukoha tuvastamisel ja M-sap muusikainstrumentide visualiseerimise lahendus bändidele live-esinemiste lavashow rikastamiseks.

«Võidutiimi puhul sai määravaks selle meeskonna väga hea sooritus nädalavahetusel ning ka idee sisu. Lisaks sellele, et nende prototüüp nõudis korralikku inseneritööd, oli kenasti disainitud, jõudsid nad ka pakendi peale mõelda ning milline teadushuviline kooliõpilane ütleks ei sellele, et bioloogiatunnis päriselt geeniteste läbi viia!» ütles Salumaa.

Parima tehnoloogia ja Microsofti eriauhinnad pälvis teeautomaadi ehitanud Teasla meeskond, parima turunduse eest tunnustati meeskonda EyeShirt, kes tõi publiku ette reklaame kuvava LED-ekraaniga T-särgi. Publiku lemmiku tiitel läks meeskonnale Track My Ride auto elektroonilise sõidupäeviku eest.

Järgmine, meditsiinisektorile keskendunud Garage48 riistvara arendusnädalavahetus toimub juba aprillis Riias, mai lõpus leiab Eestis aset kosmoseteemaline Garage48.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles