Tervislik salat annab rohkem kaloreid kui Big Mac

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salatikaste teeb tervislikust roast tõelise kaloripommi.
Salatikaste teeb tervislikust roast tõelise kaloripommi. Foto: AP/Scanpix

Kuigi esmapilgul näib salat McDonaldsis igati terviseteadlikum valik, selgus toidu koostist täpsemalt uurides, et seal on topelt Big Macist rohkem kaloreid.

McDonaldsi Caesari salat koosneb lehtsalatist, lehtkapsast, kanalihast ja Caesari kastmest ning see kõik kokku annab 730 kcal portsjoni kohta, kirjutab portaal CBS. Samas kui teada-tuntud topelt Big Mac sisaldab 680 kcal. Salatis on burgeriga võrreldes ka rohkem soola ja rasva.

«Süües selle salati ära, on päevane soolanorm kohe täis,» rääkis Torontos tegutsev toitumisnõustaja Shauna Lindzon. Täiskasvanud naine saab salatist korraga kätte aga kolmandiku oma päevasest kaloraažist.

Ka McDonaldi kõige lahjem kana-lehtkapsasalat ei ole toitumisnõustaja sõnul ka hea valik. Lisades grillkanasalatile fetajuustu ja kastme, tõuseb selle kaloraaž 420 kcal. Toidus on 26  g rasva ja 1,08 grammi soola ehk selles on sama palju soola ja rasva kui topeltjuustuburgeris. Salati tervislikumaks tegemiseks soovitab Lindzon panna peale vaid pool kastmest ja nokkida feta välja.

McDonaldsi sõnul saavad kliendid ise teha menüüs tervislikumaid valikuid. «On võimalus võtta salat ilma kastmeta, kotlet ilma saiata, grillitud või fritüüritud kana,» ütles kiirsöögikoha esindaja portaalile. Ta lisas, et toitumisteave (sh kalorsus, rasva- ja soolasisaldus) on veebis olemas.

Topelt Big Mac

Caesari salat

680 kcal

730 kcal

38 grammi rasva

53 grammi rasva

1,34 grammi soola

1,4 grammi soola

40 grammi valke

28 grammi valke

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles