Filmifestivalil tegid ilma tõsised teemad

Maarja-Liis Orgmets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parima õpilasfilmi "Kui tuleb päev" autorile Meel Palialele (vasakul) annab auhinna üle tänavuaastase ­filmifestivali peakorraldaja Karmen Roost.
Parima õpilasfilmi "Kui tuleb päev" autorile Meel Palialele (vasakul) annab auhinna üle tänavuaastase ­filmifestivali peakorraldaja Karmen Roost. Foto: Meelis Meilbaum

Reede õhtul oli filmisõpradel taas põhjust kokku tulla, et elada kaasa Rakvere gümnaasiumi filmifestivali suurejoonelisele kulmi­natsioonile.

Esimest korda jagati auhindu kahes vanusekategoorias: õpilas- ja tudengifilme hinnati eraldi.

Filmifestival algas esmaspäeval ja kulmineerus reedel, mil publiku ette jõudsid žürii valitud parimad teosed. Glamuurihõnguline Eesti suurim noorte korraldatav lühifilmide festival toimus tänavu juba kuueteistkümnendat korda ning tõi gümnaasiumi aula rahvast täis. Võimas sõu pakkus lisaks filmielamusele laulu ja tantsu ning efektset valgusmängu. Nagu alati, ei puudunud ka seekord filmiõhtusse igati sobilik popkorn.

Finaalsõu algas Lääne-Viru maavanema Marko Tormi tervituskõnega. Torm nentis, et Lääne-Virumaa on võimsate sündmuste maa, ning kiitis korraldajaid, innustades neid samamoodi jätkama – jõu, energia ja tahtejõu abil maakonna lippu kõrgel hoidma.

Tänavu laekus filmifestivalile üle Eesti 25 teost, millest kümme pääses eelžürii valikul finaali. Nii eelžürii kui korraldajate hinnangul torkas tänavune festival silma kõrge tasemega. Finaalprogrammi pääsenud filmid jaotusid kahte vanusekategooriasse: viis filmi kuni 26aastaste ehk tudengite kategooriasse ning ülejäänud viis filmi kuni 19aastaste ehk õpilaste kategooriasse. Jaotus tehti esimest korda ja oli võimalik tänu sellele, et võistlusele laekus piisav arv tudengifilme.

Loe edasi SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles