Galerii: Porsche hakkab Teslale konkurentsi pakkuma (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Volkswageni kontserni kuuluv autotootja Porsche teatas, et on Mission E elektriautole andnud ametliku koodnime, mis viitab sellele, et rohkem kui 600 hobujõulise elektriauto arendus on hoo sisse saanud, kirjutab Autocar.

Porsche teatas möödunud aasta detsembris, et Tesla Model Sile konkurentsi pakkuma hakkav Mission E jõuab müüki juba 2020. aastal. Ilmselt vahetub selleks ajaks ka elektriauto nimi.

Koodnime J1 kandvale sõidukile on loodud eraldi platvorm, et ära mahutada kogukas akupakk, mis peaks lubama sportautol ühe laadimisega läbida üle 500 kilomeetri. Kahe elektrimootoriga sõiduk peaks nullist sajani kiirendama vaid 3,5 sekundiga.

Porsche nullemissioonide projekti veab Stefan Weckbach, kes varem töötas tootestrateegia juhina ning on ka näiteks hiljuti avalikustatud Boxsteri arenduse taga. Autotootja teatas detsembris, et Mission E projektiga seonduvalt luuakse juurde 1000 töökohta ning ettevõtte peatehasesse investeeritakse 700 miljonit eurot.

Vaata ka Mission E tutvustavat videot eelmise aasta Frankfurdi automessilt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles