Reisimeditsiinist ränduri silme läbi: suurema kodutöö peab ikkagi ise tegema

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsministeerium plaanib piirata ka elatisvõlglase reisimist.
Justiitsministeerium plaanib piirata ka elatisvõlglase reisimist. Foto: Eero Vabamägi

Paar korda eksootilisemates riikides reisinud tallinlanna sõnul ei saa jääda lootma ainult reisieelse nõustamise kabinetis saadud soovitustele, põhjaliku kodutöö peab ikkagi ise tegema.

«Põhimõte on ikkagi see, et sa pead ise kodutöö ära tegema ja lihtsalt olema valmis esitama küsimusi,» ütleb tallinlanna Marge Eelmaa (53), kes on reisieelse nõustamise kabinetis käinud kaks korda. Nimelt käis ta seal 2013. aastal enne kuuks ajaks Aafrikasse Keeniasse ja Tansaaniasse minekut ning 2014. aastal enne seljakotimatka Dominikaani Vabariiki.

Oma kogemuste põhjal on ta reisieelse nõustamise suhtes kriitiline. Tema hinnangul on reisinõustamisega tegelevate arstide reisikogemus võrdlemisi väike, mistõttu ei oska nad peale vajalike vaktsiinide väljakirjutamise eriti asjakohaseid soovitusi anda. «Nad toetuvad mingitele etteantud kuivadele standarditele,» põhjendab Eelmaa. Seni on ta valdava soovitusena saanud kaasa nõuande vaadata värskeimat reisiinfot välisministeeriumi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles