Veeteede ameti juht: Eestis on meresõit märkimisväärselt ohutu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto. Veeteede ameti ja politsei ühine reid Tallinna lahel väikelaevade kontrolliks.
Illustreeriv foto. Veeteede ameti ja politsei ühine reid Tallinna lahel väikelaevade kontrolliks. Foto: Toomas Huik / Postimees

Veeteede ameti peadirektor Rene Arikas tõdeb värskes, lõppenud aastat kokkuvõtvas Veeteede Ameti Teatajas, et mullu ei saanud laevaõnnetustes inimesed vigastada ja märgib, et Eestis on meresõit märkimisväärselt ohutu.

«Mullu oli kaheksa registreeritud mereohutuse intsidendi puhul tegemist juhtumitega, milles ei saanud kannatada ükski inimene,» kirjutas Arikas esmaspäeval ilmunud 2015. aastat kokku võtvas Veeteede Ameti Teatajas.

Samas tehti Arikase sõnul Eesti lippu kandvatele laevadele mullu kokku 492 ettekirjutust ja enim puudusi esines navigatsiooni ja päästevarustuse valdkonnas. «See näitab, et meil on teha veel tohutu töö, et luua veeteel liiklejale selge arusaam, et õnnetuste kõige kindlamaks ärahoidmiseks on vaja neid ikkagi ennetada ja kõiki reegleid järgida,» ütles Arikas.

Veeteede amet registreeris möödunud aastal kaks kerget laevaõnnetust, viis ohtlikku juhtumit, samuti juhtus üks õnnetus väikelaevaga.

Ameti teatel on õnnetuste arv on viimastel aastatel tasapisi vähenenud. Kui aastatel 2012 ja 2013 oli mõlemal aastal 17 juhtumit, millest kümme olid laevaõnnetused, siis 2014. aastal oli juba kümme juhtumit, millest kaheksa olid laevaõnnetused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles