Riigikogu lükkas tagasi töötuid abistavad eelnõud

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Peeter Langovits.

Riigikogu hääletas täna menetlusest välja eelnõud, mille eesmärgiks oli töötukassa igakuisele kohustuslikule vastuvõtule sõitmisega seotud transpordikulutuste hüvitamine ja töötukassas registreeritud töötutele töötutoetuse maksmise perioodi pikendamine.


Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson nimetas kahetsusväärseks, et nimetatud eelnõud hääletati Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica saadikute poolt välja.

«See näitab, et valitsusparteide jaoks pole töötuid inimesi olemas,» märkis Simson. «Nii jätab riik inimesed oma muredega üksi.»

Simson ütles, et eelmisel aastal kustutati töötute nimekirjast 26 000 inimest sanktsioonidega, selle aasta esimese 11 kuuga on kustutatud juba üle 38 000 inimese.

Seega võib tema sõnul väita, et aasta lõpuks on sanktsioonide rakendamine olnud poolteist korda suurem kui aastal 2009.

Simson lisas, et tööturuteenuste ja -toetuste seadus kohustab töötut käima vähemalt kord 30 päeva jooksul töötukassas vastuvõtul, vastasel juhul teeb töötukassa otsuse isiku töötuna arveloleku lõpetamise kohta.

Samas asuvad töötukassa esindused asuvad 26 asulas, kuid Eestis on kokku 226 omavalitsust.

«Vastuvõtul käimine toob väljaspool suuremaid asulaid elavale töötule kaasa vältimatuid kulutusi, mida talle täna ei kompenseerita.

Pikaaegsetel töötutel, kelle sissetulekuks on vaid 1000 krooni toimetulekutoetust, võib maapiirkonnast vastuvõtule minemine osutuda just piletihinna pärast võimatuks,» selgitas Simson.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles