Eksklusiivne galerii: selline on TransferWise’i uus kontor Tallinnas (1)

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läbi aegade üks edukaim Eesti päritolu start-up ettevõte TransferWise kolis jaanuari lõpus oma uude kontorisse Tallinnas Baltika kvartalis.

Uues kontoris on pinda ligi 4600 m2 ning hooneks Veerenni tänaval äsjavalminud Norra maja. Ruumi on kontoris lahedalt tänasele rohkem kui 300 töötajale Eestis ja on suutnud juba kenasti mahutada ka 500 inimest, kui kogu TransferWise talvepäevadeks Eestisse kokku tuli.

Kolimise eestvedaja Triin Hertmanni sõnul soovis ettevõte luua mugavat ja mõnusat töökeskkonda, kus inimesel oleks lisaks kogu vajalikule funktsionaalsusele ka mängulisust, mis terveks päevaks heale tujule ja loomingulisusele kaasa aitab.

«Meie rahvusvahelise ja avatud olemusega lähevad hästi kokku koosolekuruumid, mille nimede ja sisu jaoks saime inspiratsiooni riikidest üle maailma. Kuna meil on tavaks pidada palju üks-ühele vestlusi ning videokõnesid, on ka selle jaoks palju sobivaid soppe ja toakesi,» ütles Hertmann

Igal korrusel leiduvatel tõukeratastel on eelkõige praktiline väärtus - kontori ühest otsast teise jalutamine võtab omajagu aega. 

«Hästi tore oli näha, et kogu kontor võeti alates esimesest päevast täielikult omaks, mis näitas, kui loomulik ja täpselt sobiv on see meie inimestele,» lisas Hertmann.

TransferWise on rahvusvaheliste rahaülekannete platvorm, mis põhineb peer-to-peer tehnoloogial. Ettevõtte lõid Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann 2011. aastal, et muuta rahvusvahelisi rahaülekandeid odavamaks ja läbipaistvamaks.

TransferWise’i investorite hulka kuuluvad teiste hulgas Andreessen Horowitz, Richard Branson, Peter Thiel ja Max Levchin. TransferWise vahendab täna rohkem kui 700 miljonit euro eest rahaülekandeid kuus, säästes sel moel oma klientide jaoks igakuiselt 30 miljonit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles