Haridusmessil saab õppida tulevikuklassis

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusmess Intellektika.
Haridusmess Intellektika. Foto: Margus Ansu / Postimees

Haridus- ja infomessil Intellektika seatakse homme Tartu näituste messikeskuses üles tuleviku klassiruum, tutvustatakse õppimisvõimalusi Eestis ning välismaal ja antakse noortele karjäärialast nõu.

Messil saavad noored ülevaate erinevates koolides õpetatavatest erialadest, õppekavadest ja sisseastumistingimustest. Samuti on võimalik uurida, millised on õppimis- ja töötingimused teistes riikides. Kõik selleks, et noored saaksid võimaluse kinnistada oma esialgset kutsevalikut või leida hoopis uusi suundi. Nendele noortele, kel veel edasiõppimisplaanid selged pole, annavad karjäärialast nõu töötukassa ja tööinspektsiooni spetsialistid.

Intellektika 2016 projektijuhi Virge Lompi sõnul on messi eesmärk lihtne – aidata noori edasise haridustee ning karjääri valikul. «Intellektika külastamine annab noortele võimaluse hankida edasiõppimise kohta vajalikku teavet, küsides küsimusi otseallikast, sest kohal on haridusasutused ja organisatsioonid üle Eesti,» ütles ta.

Intellektika eestvedaja selgitas, et messil tehakse koostööd mitmete haridus-ja karjääriedendajatega, et luua noortele põnevaid ja uudseid lahendusi, millega Tartu näituste hallides saaks esmakordselt tutvuda. «Sel aastal seame messikeskuse C-hallis üles uudse «avatud hariduse klassi», et läbi viia näidisõppetunde, kus suhtlemine õpilase ja õpetaja vahel on viidud täiesti uuele tehnoloogilisele, intellektuaalsele ja loovale tasandile,» kirjeldas korraldaja.

Lomp täpsustas, et avatud õppe klassi aitavad tegevuste ja tehnikaga sisustada Ahhaa, Tartu ülikooli haridusuuenduse keskus, Loodusteadusliku hariduse keskus ning Haridustehnoloogia keskus.

Kontrastiks moodsale klassiruumile sisustavad VõruiInstituudi Põlva talurahvamuuseum ja Vana-Võro kultuurikoda vanaaegse klassitoa, millest noored saavad aimu, millistes tingimustes ning milliste õppevahendite abil nende vanavanemad õppisid. Samuti saab proovida krihvli ning tindi ja sulega kirjutamist.

Eksponentidena osalevad korraldaja sõnul ka mitmed huvihariduse ning vaba aja veetmise võimalusi tutvustavad asutused, samuti saab teavet keeleõppevõimaluste kohta.

Intellektikast võtab tänavu osa üle 60 eksponendi. Haridus- ja infomess on külastajatele avatud reedel, 12. veebruaril kell 9-18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles