Hiiumaal algab peagi õlle masstootmine (1)

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlu
Õlu Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Pooleteist kuu pärast algab Hiiumaa Pruulikojas esimene proovikeet ja seega peals koos suve algusega januste lauale jõudma õlletööstuse esimene märjuke.

Uus õlletehas, Kärdlas Vabaduse tänaval asuv Hiiumaa pruulikoda hakkab juba ilmet võtma ja nendes kolmes ruumis on juba päris palju seadmeid õlle tegemiseks paigas, vahendab Hiiu Leht.

OÜ Hiiumaa Pruulikoda tegevjuht Rain Annusvere sõnas, et põhirõhk on kavas panna heale joogiõllele, esimeses sortimendis saab olema nii hele kui tume õlu. «Need on kaks esimest õlut Hiiumaa pruulikoja sortimendis, kuid töös on veel neli retsepti,» lausus Annusvere ja lisas, et õlut on kavas müüa nii pudelites kui spetsiaalsetes metalltünnides.

Pooleteise kuu pärast toimetatakse kohale õllelinnased ja õllemeister alustab proovikeetmisega ja selles töös on tal abiks Slovakkia õllemeister. «See on üks tipptegija, keda õlleringkondades hästi tuntakse,» sõnas Annusvere.

Refereeritud artiklit saab lugeda Hiiu Lehest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles