Liiklusseaduse jõustumine lükati edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Riigikogu võttis 90 poolthäälega vastu liiklusseaduse muudatused, millega lükatakse liiklusseaduse jõustumine poole aasta võrra edasi.

Seega jõustuvad nii suvel vastu võetud liiklusseadus kui selle värsked muudatused tuleva aasta 1. juulist, mitte 1. jaanuarist, nagu esialgu kavas.

Majandusminister Juhan Parts on eelnevalt väljendanud arvamust, et seadus peaks jõustuma tuleva aasta 1. jaanuarist, nagu planeeritud. Edasi lükkamist soovisid autokoolide liit, kutselised autojuhid.

Seadusmuudatustega täpsustatakse viivistasu aegumise regulatsiooni, alarmsõidukite märgutulede kasutamist, sõiduki valvega hoiukohta teisaldamise ja seal hoidmise tasumäärade kehtestamise aluseid, samuti mootorsõiduki juhi tervisekontrolli tähtpäeva ja juhtimisõigusega seonduvaid üleminekusätteid.

Teisel lugemisel arvati eelnõust välja palju vastukaja tekitanud sätted, mis oleksid nõudnud sõidukiomanikult juhtimisõiguse olemasolu ka väljaspool teed.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles