Maalid järelküpsesid piltideks näitusele

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Krosmann ateljees.
Peeter Krosmann ateljees. Foto: Kristjan Teedema

Kultuuriklubis Promenaadiviis (Ülikooli 1) saab Peeter Krosmanni näitusel «Pildid» vaadata tema 14 abstraktset pilti, millest enamik on maalitud aastal 2014 ja paar ka mullu. Teosed väljendavad spontaanset loomisjõudu ja energiat ning kutsuvad vaatajat tähenduse üle mõtlema.

«Nad on olnud väljas ennegi, aga rohkem aktsendina. Nüüd on nad tasahaaval järelküpsenud ja samas ruumis kokku saanud,» selgitas kunstnik. «Suurem osa on Klassikaraadio saatesarja «Fantaasia» visualiseeringud. Tänan Tiit Kusnetsit tema saadete eest.»

Miks on näitus saanud nimeks «Pildid»? «Viimasel ajal kasutatakse sõna maal nii suure sagedusega valesti, et ei julge enam oma tehtut maalideks nimetada, pildid on parem variant,» vastas kunstnik. «Olen käsitööline, kes teeb pilte.»

Peeter Krosmann on sündinud 1971 Pärnus ja lõpetanud Tartu ülikooli maaliosakonna magistrantuuri. Ta on õppinud ka Konrad Mägi nimelises maalistuudios Kaja Kärneri ja Heldur Viirese juhendamisel ning Helsingis Vapaa Taidekoulus.

Näitustel on ta esinenud 20 aastat. Mullu pälvis ta koos Nadežda Tšernobaiga Ado Vabbe kunstipreemia ühise monumentaalkunstiteose «Aed» eest Tartu ülikooli kliinikumi õendusabihaiglas.

Krosmann töötab Tartu kunstikoolis maali ja illustratsiooni õpetajana ning juhendab veidi ka Konrad Mägi stuudios käijaid koos mõne teise vilistlasega. Tema sõnul hoiavad nad niimoodi stuudiot elus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles