Arstitudengid said õiguse asuda erialasele tööle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstitudengid.
Arstitudengid. Foto: SCANPIX

Riigikogu võttis tänasel istungil vastu seadusemuudatused, mille alusel võivad juba viimasel kursusel õppivad arstitudengid hakata teise tervishoiutöötaja juhendamisel teenust osutama.

Valitsuse ning Keskerakonna fraktsiooni algatatud muudatustega täiendati tervishoiuteenuste korraldamise seadust sätetega, mis reguleerib arstiks, hambaarstiks, ämmaemandaks või õeks õppivate üliõpilaste töötamisvõimalusi.

Seletuskiri märgib, et võimalus omandataval kutsealal või õe kutsealal töötada sama kutseala tervishoiutöötajate juhendamisel annab tulevaseks tööks parema ettevalmistuse. Näiteks võivad arstiüliõpilased õppida teostama protseduure. Praegu ei ole neil võimalust õppetöövälisel ajal oma teadmisi ja praktilisi oskusi seoses arstiõppega arendada.

Ühtlasi parandatakse sellega patsiendile osutatavate tervishoiuteenuste kvaliteeti ning vähendatakse üliõpilaste välismaale minemise soovi, sest neil on võimalus kutseala omandamise ajal rakendada õppetöövälist aega, töötades oma kutsevaldkonnas või õe kutsevaldkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles