Tarkvaraekspert: 1. jaanuaril krahhi ei tule

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / montaaž

Maailma suurima majandustarkvara tootja SAP AG Eesti esindust juhtiva Tiit Partsi hinnangul alustasid nii kohalikud ettevõtted kui ka riigiaparaat eurole ülemineku ettevalmistusi piisavalt vara ning jaanuaris suuremat seisakut ei tule.


Partsi kinnitusel on ettevõtted arvestanud eurole üleminekut täie tõsidusega, mida tõestab IT-sektori viimaste kuude suur hõivatus.

«Eestlased suhtuvad üldiselt IT-süsteemidesse kohusetundlikult ja vahest liigagi loominguliselt, kuid tõenäoliselt jaanuarist palju ärisid uksi sulgema ei pea,» ütles Parts.

Tema sõnul peaksid hakkama saama ka need, kes siiamaani midagi eurole üleminekuks teinud pole.

«Peamine on tagada toimimiseks kriitiliste vahendite, näiteks kassasüsteemi töö, raamatupidamist saab ka hiljem ümber seada.»

Parts lisas, et kui ettevõtte praegune tarkvara ja andmesüsteemid on vähegi keerukamad, pole soovitav hakata kiirustades eurole seadistamist tegema, mis võibki lõppeda tõrkega.

«Häda korral on kõige lihtsam vana krooniarvestusega andmebaas ajutiselt seinast välja tõmmata, sisestada 31. detsembri seisuga algsaldod eurodes ja alustada nullist.

Vajadusel saab alguses uued sisestused teha kasvõi käsitsi. Jõudumööda tuleb vanast süsteemist muidugi andmed uude üle kanda,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles