Ajakiri: Harjumaal on suur majanduspotentsiaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Rajasalu
Ülle Rajasalu Foto: Peeter Langovits

Harjumaa saavutas maineka Briti ajalehe Financial Times gruppi kuuluva ajakirja fDi Euroopa linnade ja piirkondade investeerimis- ja majandusarengu potentsiaali edetabelis kuni 1,5 miljoni elanikuga regioonide arvestuses seitsmenda koha.

Harju maavanema Ülle Rajasalu sõnul tähendab Harjumaa kõrge koht fDI edetabelis, et sellised megaprojektid nagu Rail Baltic ja võimalik püsiühendus Tallinna ning Helsingi vahel on ka rahvusvahelisel tasandil investoritele silma jäänud.

«Kui me saame teha algust Eesti ja Soome vahelise püsiühenduse täiemahulise tasuvusuuringuga, siis lisab see kindlasti omakorda rohkem kindlustunnet investoritesse, et me oleme tõsiseltvõetav arengupiirkond Euroopas,» lisas Rajasalu pressiteates.

Harjumaad edestavad regioonide edetabelis sellised Euroopa piirkonnad: Dublini ja Praha regioon, Oslo maakond ja Šveitsist Zürichi, Genfi ning Zugi kantonid. 

Harjumaa majanduspotentsiaali hinnati Brüsseli pealinnaregiooni järel kaheksanda koha vääriliseks. Ettevõtlussõbralike piirkondade seas oli Harjumaa Praha ja Dublini regiooni ning Zugi kantoni järel neljas.

Tulevikulinnad ja regioonid selgitas fDi välja 86 indikaatori põhjal. Tunnustust jagati viies kategoorias: majanduspotentsiaal, inimressurss ja töökeskkond, kuluefektiivsus, infrastruktuur ja ärisõbralikkus.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles