Teater Must Kast toob vaatajate ette elu soos

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiskoori eest kerkib soo-olevus (Märt Koik), keda iga inimese silm ei suuda näha.
Naiskoori eest kerkib soo-olevus (Märt Koik), keda iga inimese silm ei suuda näha. Foto: Margus Ansu

Teater Must Kast esietendab Genialistide klubis täna kell 19 oma uue lavastuse «Võõrana põhjala kõrbes», mille on lavastanud Lennart Peep. Marite H. Butkaite on kirjutanud näidendisse maagilise realismi võtmes looduse ja inimese ning inimese ja inimese suhted.

Vaatajate ees on soo. Genklubi suurde saali püstitatud pikal poodiumil, mis on kaetud puidulaastudega ja mille külgedel on publiku istmeread, elavad, joovad kärakat, käivad saunas, surevad ja sünnivad kultuurihuvilisele inimesele mõnedki tuttavad tegelased. Näiteks ootab hundinahkades Tiina sõjast tagasi oma Margust. Ja sünnib Juss.

Eriliselt suur osa on lavastuses «Võõrana põhjala kõrbes» kanda Tartu ülikooli akadeemilisel naiskooril eesotsas dirigent Triin Kochiga. Koor laulab, liigub ja mängib.

Lavastuse koreograaf on Jaanika Tammaru, kunstnik Birgit Landberg, valguskunstnik Gabriela Liivamägi, helikunstnik Sten Arvi ja grimmikunstnik Margit Lepla. Näitlejatena on vaatajate ees Laura Niils, Märt Koik, Kaarel Targo, Kaija M Kalvet ja Silver Kaljula.

Etendus on ühes vaatuses ja kestab umbes 80 minutit. Must Kast on seadnud vaataja vanusepiiriks 14 eluaastat. Järgmised kaks etendust sel nädalal on 17. ja 21. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles