Kaitseminister: ma ei pea õigeks kaitseväelaste ja kaitseliitlaste kuulumist Odini sõdalaste seltskonda (22)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Hanso.
Hannes Hanso. Foto: Tairo Lutter

Kaitseminister Hannes Hanso ütles Odini sõdalaste Eesti haru kommenteerides, et tema hinnangul ei peaks kaitseväelased ja kaitseliitlased sellisesse seltskonda kuuluma.

«Ma ei pea põhimõtteliselt õigeks kaitseväelaste ja kaitseliitlaste kuulumist mingisse ebaselgete eesmärkidega seltskonda, millel on politsei kõrval justkui dubleerivad korrakaitsealased taotlused ning millel ei ole meie riigiga selgelt kokku lepitud partnerlust ega alluvusvahekorda,» kommenteeris Hanso Postimehele.

Kaitseminister leidis, et Eestis ei saa sellisel õiguslikku korda killustaval organisatsioonil olla laia kandepinda, sest meie ühiskond on kokkuhoidev ja meil on hästi töötav korrakaitsesüsteem, mille osa on usaldusväärne vabatahtlike abipolitseinike institutsioon.

Hanso rõhutas, et kaitsevägi ja Kaitseliit vastutavad otseselt Eesti riigi kaitsevõime eest, võime eest kaitsta Eesti riigi iseseisvust ja põhiseaduslikku korda.

«Iga Eesti kaitseväelane ja kaitseliitlane on andnud vande kaitsta Eesti riiki mitte valikuliselt, vaid tervikuna.

«Iga Eesti kaitseväelane ja kaitseliitlane on andnud vande kaitsta Eesti riiki mitte valikuliselt, vaid tervikuna. Iga kaitseväelane ja kaitseliitlane kaitseb kõiki meie inimesi, kes Eestis seaduslikult viibivad, olgu selleks viie lapse ema Virumaal, talumees Saaremaal või jaapanlannast üliõpilane Tartus,» märkis minister Hanso.

Ühiskonna turvalisusesse panustada soovijatel soovitab kaitseminister liituda abipolitseiga, sest abipolitseinikud seisavad demokraatliku ühiskonna väärtuste eest, on saanud vajaliku väljaõppe ega ole kriminaalse minevikuga.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles