EL: Bosnia liikmesus ei ole saavutatav paari kuu või isegi aastaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bosnia presidentuuri eesistuja Dragan Cović (vasakul) täna Brüsselis esitamas liikmelisusetaotlust ELi eesistujamaa Hollandi välisministrile Bert Koendersile (keskel) ja liidu välispoliitikajuhile Federica Mogherinile.
Bosnia presidentuuri eesistuja Dragan Cović (vasakul) täna Brüsselis esitamas liikmelisusetaotlust ELi eesistujamaa Hollandi välisministrile Bert Koendersile (keskel) ja liidu välispoliitikajuhile Federica Mogherinile. Foto: Scanpix/AP

Bosnia ja Hertsegoviina esitas taotluse Euroopa Liitu (EL) astumiseks, ütles täna ELi välispoliitikajuht Federica Mogherini.

«Saime just äsja Bosnia ja Hertsegoviina taotluse ELi vastuvõtmiseks,» ütles ta Brüsselis ajakirjanikele. «Ma arvan, et sellest saab tähtis sündmus nii selle riigi kodanikele kui ka Euroopa Liidule,» sõnas Mogherini.

Laienemisvolinik Johannes Hahn lisas, et see on siiski pika teekonna algus. «Liikmesus ei ole kindlasti kuude ega võib olla ka paari aasta küsimus.»

Bosnia presidentuuri eesistuja Dragan Cović esitas taotluse ELi eesistujamaa Hollandi välisministrile Bert Koendersile esmaspäeval Brüsselis.

Bosnia loodab saada ELi kandidaatriigi staatuse 2017. aastal.

Bosnia sõlmis ELiga assotsiatsioonileppe 2008. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles