Minister taunis riigikaitsetöötajate kuulumist Odini sõdalaste sekka

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odini sõdalased.
Odini sõdalased. Foto: «Radar» / Kanal 2

Kaitseväe kinnitusel on nad teadlikud, et Odini sõdalaste rühmitusega on liitunud mõned kaitseväelased, Kaitseliidul aga puudub ametlik info, kes nende liikmetest on grupeeringuga ühinenud. Kaitseminister Hannes Hanso ütles, et kaitseväelased ja kaitseliitlased ei peaks sellisesse seltskonda kuuluma.

Kaitseväe pressiesindaja Kristel Maasikmetsa sõnul on Odini sõdalaste liikumisega liitunud mõned kaitseväelased ja kaitseväe teenistujad, kuid seda, kui palju tegevväelasi rühmituse ridades praegu võib olla, ta ei kommenteerinud. Küll aga ei ole kaitseväe andmetel Facebookis registreeritud ühenduse liikmeks ühtegi kõrgemat kaitseväe ohvitseri ega töötajat.

«Juhul kui isik on seotud organisatsiooni või liikumisega, mis eirab seadusi või avalikku korda ning isik on otseselt rikkumistega seotud, võib see mõjutada tema edasist karjääri kaitseväes või olla aluseks töö- või teenistuslepingu lõpetamiseks,» märkis Maasikmets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles