Haridusministeeriumis valmib juhend, mis reguleerib lastevanemate annetusi

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kupüürid.
Kupüürid. Foto: Toomas Huik

Kui sügisel analüüsis riigikontroll munitsipaalkoole, kus lapsevanemad on aastaid maksnud annetusi näiteks võõrkeelte õpetamise eest ning tõi välja mitmeid rikkumisi, siis nüüd valmib haridusministeeriumis koolidele juhend, mis hõlmab lastevanemate annetusi, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Kaks Tallinna kooli küsisid seadusevastaselt raha õppekavas ettenähtud võõrkeeletundide eest, osa koole rahastasid kooli juurde loodud ühingute kaudu kooli pidamisega seotud kulusid ning kolmandas skeemis oli tasuline huviharidus tunniplaanis läbisegi tasuta tundidega.

Samas nentis Keskerakonna fraktsiooni liige, endine koolidirektor Märt Sults, et riigikontrolli audit ei mõjutanud koolide käitumist ja lisas, et järelevalve on ainult riigi pädevuses ning kohalik omavalitsus ei saa sekkuda erinevatesse rahastusmudelitesse, vaid seda peab tegema riik.

Haridusminister Jürgen Ligi meenutas, et valdavalt oli tegemist Tallinna koolidega ja kinnitas, et sekkuma peaks koolipidaja ehk linn.

«Veebruarikuu jooksul lepime kokku selle juhendi, kuidas vältida neid surveid ja kohustusi raha maksta, aga võimalust lisaaine eest maksta, ei ole mõtet piirata,» märkis Ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles