Luik: NATOl pole alliansi väliste konfliktide lahendamiseks eriti võimalusi

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bashar al-Assadile alluva Süüria armee vabatahtlikud saamas väljaõpet.
Bashar al-Assadile alluva Süüria armee vabatahtlikud saamas väljaõpet. Foto: Scanpix/Sputnik

Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse (RKK) juht Jüri Luik ütles «Välisilmale» antud intervjuus, et kindlasti jagavad NATO liikmeid laias laastus ühiseid väärtusi, kuid arvestada tuleb ka sellega, et NATO on erinevates riikides koosnev organisatsioon, millel puuduvad ühised relvajõud ning sellega kaasnev ühine poliitika.

Luige sõnul on Süüriasse kogunenud võitlema väga erinevad relvajõud alates maailma suurjõududest lõpetades väikeste kohalike grupeeringutega, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Fakt on see, et NATO liitlased ei taha kogu organisatsiooni ulatuses Süüria konflikti sekkuda, kuigi väga paljud mõjukad liikmed osalevad USA juhitavates õhurünnakutes,» rääkis Luik.

Luik tõdes, et Süüria kriisi puhul on Venemaa mänginud ennast väga tugevasse positsiooni, sest lääneriigid on olnud erakordselt ettevaatlikud.

«Loomulikult on parimaid ajad Süüria kriisi sekkumiseks mööda lastud, mistõttu on venelastele antud sisuliselt vaba maa pommitamiseks kogu Süürias,» ütles RKK juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles