Vanem mees sai koduõuel autolt löögi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõiduauto Audi peeti kinni kahe kilomeetri kaugusel ajutisest kontrolljoonest. Pilt on illustreeriv.
Sõiduauto Audi peeti kinni kahe kilomeetri kaugusel ajutisest kontrolljoonest. Pilt on illustreeriv. Foto: Kunnar Rüsülainen

Esmaspäeval, 15. veebruaril kella 7.30 ajal toimus liiklusõnnetus Valga maakonnas Palupere vallas Lutike külas.

25aastane Merike tagurdas seal sõiduautoga Audi A4 ümberpööramiseks ja riivas sõiduki poritiivaga sõiduki juures seisnud 77aastast Kaljut. Jalakäija toimetati Tartu Ülikooli kliinikumi. 

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peitel täpsustas, et õnnetuse osapooled on teineteise lähisugulased ja õnnetus juhtus ühe pere maja ees õuel manööverdades.

Peiteli sõnul jäi hämarapoolsel ajal autoroolis olijale härra lihtsalt märkamata ning sel põhjusel sai mees esimese poritiivaga riivamisi masinalt ka löögi. "Tema vigastused ei ole eluohtlikud."

Seda, kas antud õnnetuse põhjustamises emmal-kummal süüd nähakse, otsustab politsei pressiesindaja kinnitusel siis, kui väärteomenetlus on lõpule viidud. Praegu pole kannatanu veel oma ütlusi Valgamaalasele teadaolevalt veel politseile andnud.

"Küll on oluline rõhutada, et liiklemine hakkab hetkest, mil inimene autorooli istub ning liiklus saab stardi juba esimesest liigutud sentimeetrist. Seepärast on tähtis igasuguste manöövrite tegemisel tähelepanelik olla kohe, mitte näiteks alles siis, kui oma kodu juurest ära suurele teele sõidetakse," rõhutas Peitel.

Samamoodi paneb politsei jalgsi liikujatele hingele, et kui lähistel manööverdab auto, tuleb kindlasti leida turvaline koht, kus olete juhi vaateväljas ja ohust eemal.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles