Skype annab kahele Eesti tudengile 8000 eurot stipendiumiks

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype'i logo.
Skype'i logo. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Skype annab sel aastal juba 11. korda välja kaks välisõpingute stipendiumi kogusummas 16 000 eurot, taotleda saavad seda reaalerialade tudengid kõikidest Eesti kõrgkoolidest.

Koostöös Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutusega (HITSA) välja kuulutatud konkursi eesmärgiks on täpsemalt leida kandidaadid välisõpingute magistristipendiumitele reaalerialadel või interdistsiplinaarselt.  Eelduseks on, et  üks kõrgharidusastmetest läbitakse reaalerialal.

Stipendiumid on ette nähtud õppemaksu tasumiseks või õpingutega seotud kulude katmiseks ühel õppeaastal. Kandideerida saavad kõik Eesti kodanikud või alalise elamisloaga isikud, kellel on täidetud magistriõppesse astumise eeldused.

Eesti noored on stipendiumi toel saanud seni koguda teadmisi mainekates ülikoolides üle kogu maailma, näiteks Cambridge’i ja Oxfordi ülikoolis ning Berliini Tehnikaülikoolis.

«Üha enam Eesti noori soovib pärast reaalteaduste eriala lõpetamist asuda magistriõppesse välismaale, et õppida valdkondi, mida väikesel riigil pole võimalik tipptasemel iseseisvalt õpetada, kuid mille teadmisi ja oskusi on Eestis väga vaja,» selgitas HITSA projektijuht Marily Hendrikson.

Skype’i stipendiumile pandi alus 2004. aasta suvel toimunud seminaril Black Box Open Mind, kus koguti osalejatelt esimene panus tulevasesse stipendiumifondi.

Stipendiumitaotlus tuleb esitada hiljemalt 15. juuniks 2016 HITSA konkursiveebis https://konkursiveeb.hitsa.ee/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles