Margus Punab: klassikaline peremudel on ammu mittetoimiv, perekonnaseadus arvestagu sellega (11)

Margus Punab
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meestearst Margus Punab
Meestearst Margus Punab Foto: Elmo Riig / Sakala

Ühiskonda lõhestav vaidlus paarisuhete reguleerimise üle tuleks otse, terviklikult ja ausalt lahendada muudatustega perekonnaseaduses, kirjutab meestearst Margus Punab.

Kuidas saavutada, et Eestis elaks kaks miljonit inimest? Sisuliselt on vaid kaks teed – suurenenud sündimus ja immigratsioon. Viimase erivariandiks võiks pidada ka eesti juurtega inimeste tagasimeelitamist.

On üsna selge, et meie ühiskond ei suuda leppida kontrollimatu ja meie jaoks väga kaugest kultuuriruumist lähtuva massiimmigratsiooniga. Keerulisemate lahendusteede realiseerumiseks on aga hädavajalik meie inimeste elukeskkonna ja elukvaliteedi kiire kasv. Mida tähendab hea elu? Minu nägemuses eelkõige seda, et igal inimesel on garanteeritud vabadus toimida vastavuses oma loomuomadustele.

Ainsa piirina selle vabaduse teel võiks olla olukord, kus üksikisiku vabadused hakkavad piirama teiste isikute vabadusi ja õigusi. Jätkuvalt ja isegi üha sügavamalt paljude kultuuriliste tabude käes vaevlevate naaberriikidega võrreldes annaks mittevajalike piirangute kaotamine meile olulise konkurentsieelise.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles