Ühisgümnaasium korraldas järjest kolm ainenädalat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ühisgümnaasiumi ainenädalatel käis külalisi ja oli hulgaliselt ühistegemisi.
Pärnu ühisgümnaasiumi ainenädalatel käis külalisi ja oli hulgaliselt ühistegemisi. Foto: Erakogu

Ühisgümnaasiumis algas uus aasta tegusalt: kolm nädalat järjest korraldasid õppetoolid ainenädalaid.

25.–29. jaanuaril oli ühisgümnaasiumis sotsiaalainete nädal. Õpilastel oli võimalus võtta osa aruteludest, mälumängust, veebipõhistest küsitlustest, e-viktoriinist, vaadata filme, külastada näitust õiglase kaubanduse, rahvastikurände ja paguluse ning keskkonnakaitse teemal. Sai kuulata ka külalislektoreid. Külas olid õigusteaduse üliõpilane ja ELSA Estonia asepresident Gertrud Palu, õigusteaduse magistrant Andraš Tšitškani ja ajakirjanik Martin Laine.

Õpilased said külalislektorite juhtimisel võimaluse kaasa rääkida aktuaalsetel teemadel, nagu heategevus, sõnavabadus, vihakõne, anonüümsed kommentaarid.

Sotsiaalainete nädal kasutas ära toimuvat digipööret – ainenädala igal päeval said nii õpilased kui ka õpetajad vastata nutiseadmega ühiskonnas palju arutelusid tekitanud päevaküsimustele, mis puudutasid dopingu legaliseerimist, multikultuursust, digipööret Eesti koolides, heategevust ja vihakõne „laikimist“.

1.–5. veebruaril toimus loodus- ja reaalainete nädal, kus igale ainele oli pühendatud oma päev. Bioloogipäeva raames oli külas keskkonnahariduse spetsialist Merike Palginõmm ja koridoris oli üleval bioloogiateemaline näitus. Füüsikapäeval oli koolis füüsikaviktoriin, geograafiapäeval olid tundides külas noored geograafid Tartu ülikoolist, keemiapäeval toimusid keemiatundides nii põnevad katsed, et need teenisid suisa õpilaste aplausi.

Nädal lõppes matemaatikapäevaga, mille raames oli fuajeesse üles seatud näitus „Matemaatika vana aja asjad“, kus sai uudistada mõningaid vanasti kasutusel olnud õppevahendeid. Matemaatikapäeval autasustati matemaatika kooliolümpiaadi parimaid.

Terve nädala jooksul kasutati õppetöö huvides ära kooliraadio võimalusi. Iga päev kõlas raadiost loodus- ja reaalainetega seotud päevaküsimus, millele sai vastata paari järgneva tunni jooksul. Nädala lõpus sai kõige rohkem õigeid vastuseid andnud klass tunnustuse ja auhinna.

8.–12. veebruaril tähistati võõrkeeltenädalat. Keeltenädala puhul avasid G2A klassi prantsuse keele õppesuuna õpilased esmaspäeval üheks päevaks Prantsuse kohviku, kus müüdi prantsuspäraseid kondiitri- ja pagaritooteid, alates klassikalisest croissant’ist ja lõpetades peente meringue-kookide ja pirni-sinihallitusjuustu pirukatega. Vahetundidel kõlas meeleolu loov prantsuse muusika.

10. veebruaril korraldasid kooli inglise keele õpetajad William Shakespeare’i aasta raames olümpiaadi, kus osalesid Shakespeare’i loomingut ja Tudorite ajastut tundvad noored üle Eesti. Võistkondadel tuli muuhulgas valmistada ja esitleda Tudorite ajastu toite, mida kõik degusteerida said. G1A ja G2B õpilased esitasid võistlejatele ja külalistele, kelle hulgas olid ka Briti suursaadik Chris Holtby ja Briti Nõukogu esindaja Ursula Roosmaa, meeleoluka etenduse „Henry VIII and His Six Wives“.

11. veebruaril toimus vene keele õpetajate eestvedamisel festival „Vene romanss ja filmimuusika“, milleks valmistumine täitis vene keele tunnid muusikaga juba sügise esimestest nädalatest. Peale meie kooli õpilaste osalesid festivalil külalised Pärnu linna ja maakonna koolidest, õpilased Viljandimaalt, Kohtla-Järvelt ja Haapsalust. Üllatusesinejana astus festivalil üles Olavi Kõrre.

Keeltenädala lõpetas saabuvast sõbrapäevast inspireeritud luulekonkurss, kus kõigil õpilastel oli võimalus oma tundeid väljendada luulevormis mõnes õpitavas võõrkeeles. Võitjad valiti veebihääletusel. Parimaks tunnistati kaks ingliskeelset ja kaks prantsuskeelset luuletust, mille autorid kooliraadios ette lugesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles