Saa tuttavaks – nemad on Pärnumaa teraapiakoerad

Kairi Janson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lex

Pärisnimi: Bella Dorata Bond The Goldeneye

Tõug: kuldne retriiver

Vanus: kolm aastat

Sugu: isane

Koerajuht: Romek Kosenkranius


Chuck

Pärisnimi: Bella Dorata Cheery Chuck

Tõug: kuldne retriiver

Vanus: kaks aastat

Sugu: isane

Koerajuht: Rita Kosenkranius

Andmed: Romek ja Rita Kosenkranius
Lex Pärisnimi: Bella Dorata Bond The Goldeneye Tõug: kuldne retriiver Vanus: kolm aastat Sugu: isane Koerajuht: Romek Kosenkranius Chuck Pärisnimi: Bella Dorata Cheery Chuck Tõug: kuldne retriiver Vanus: kaks aastat Sugu: isane Koerajuht: Rita Kosenkranius Andmed: Romek ja Rita Kosenkranius Foto: Erakogu

Eelmisel aastal sai Pärnumaa neli teraapiakoera: kuldse kolmiku Lex, Chuck ja Chilli ning samojeed Pimmu. Kõik nad külastavad asutusi ja kaks kuulub lugemiskoerte programmi.

Lugemiskoerte programm sai Eesti abi- ja teraapiakoerte ühingu juhatuse liikme Maarja Tali ütlust mööda Eestis alguse kolm aastat tagasi. See tähendab, et raamatukogus kohtuvad koerajuht, tema sertifitseeritud teraapiakoer ja lugeja, kes saab koerale 15 minutit raamatut ette kanda.

“Eesmärk on pakkuda lugemisega seotud eduelamus: hindeid ei panda ja kedagi eksimuste eest ei hurjutata,” märkis Tali. Seejuures võib lugemist harjutama tulla mis tahes vanuses soovija, kuigi põhiliselt käivad koertele ette lugemas koolieelikud ja esimese klassi lapsed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles