Peaminister Rõivas: ootan ülemkogult kokkulepet Suurbritannia-EL küsimustes (2)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Taavi Rõivas ütles Euroopa Ülemkogu kohtumise alguses, et Suurbritannia ja Euroopa Liidu suhete küsimustes kokkuleppele jõudmine on kriitilise tähtsusega.

«Ülemkogust sõltub, kas Suurbritannia ja Euroopa Liidu valitsusjuhid jõuavad kokkuleppele ning Suurbritannia peaminister David Cameron saab brittidele soovitada referendumil Euroopa Liitu jäämise poolt hääletada,» ütles peaminister Rõivas valitsuse kommunikatsioonibüroo vahendusel.

«Usun, et suudame jõuda tulemuseni, mis on õiglane nii brittide kui teiste liikmesriikide jaoks. Kokkulepe, millega kõik osapooled on rahul, tugevdab meie ühtsust ja kindlameelsust geopoliitilistele ja majanduslikele raskustele vastu seismisel,» ütles Rõivas.

Peaministri sõnul on Suurbritannia jätkamine Euroopa Liidus nii Suurbritannia, Eesti kui kogu Euroopa Liidu huvides.

Ülemkogul arutatakse ka sõda Süürias ning sellest tingitud põgenikekriisi. «Hoolimata rahusvahelistest pingutustest, ei ole olukord Süürias paranenud. Iga Assadi või Vene vägede rünnak toob endaga kaasa hukkunuid, inimlikke kannatusi ja uusi põgenikke,» ütles Rõivas.

Peaminister rõhutas, et kõige olulisem on kokkulepped ellu viia. «Me kõik peame rohkem pingutama ning ei tohi lasta rändekriisil muutuda eksistentsiaalseks kriisiks, mis seab ohtu Euroopa Liidu kodanike vabadused ja paneb küsimärgi alla ka majanduskriisist taastumise,» ütles peaminister.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles