Tööpakkumiste arv tegi suure hüppe üles

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koristaja.
Koristaja. Foto: AFP / Scanpix

Töötukassa tööpakkumiste arv suurenes nädalaga 670 võrra ehk 27 protsenti ja on nüüd 3126.


Pakutavatest töökohtadest on Eestis 2608 ja välismaal 518. Eesti tööpakkumiste arv suurenes koguni 747 võrra ehk 40 protsenti. Välismaa tööpakkumiste arv aga vähenes 77 võrra, nähtub töötukassa nädalastatistikast.

Eestis on enim tööpakkumisi klienditeenindajatele (391), puhastusteenindajatele, koristajatele ja toateenijatele (252), aianduse lihttöölistele ja haljastustöölistele (200), veoautojuhtidele (178) ning tekstiili, rõivaste, tekkide jms masinõmblejatele (121). Välismaal pakutakse muuhulgas tööd 300 artistile ja esinejale.

Tööpakkumiste arv on juba pikemat aega liikunud kasvutrendis. Ligi kolme kuu eest oli töötukassa tööpakkumiste arv 2538, aasta eest aga 1102.

Samas ei kajasta töötukassa nädalastatistika kohe saadaolevate töökohtade numbrit. Näiteks töötukassa vahendusel äsja 200 aianduse lihttöölistele ja haljastustöölist otsima asunud Five Star Alliance OÜi juht Indrek Kursmann tunnistas, et veebruari lõpuks suudaks firma tõenäoliselt töö tagada mõnekümnele kandideerijale. 

Töötukassa avalike suhete juht Erko Vanatalu ütles, et tööpakkumiste arvust annavad nädalastatistikast täpsema pildi kuised andmed. Nende puhul on töötukassa jõudnud kontrollida, kas tööpakkumise taga tõesti reaalsed vabad töökohad on.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles