Fotod: Ieva Ilves andis Põltsamaa ühisgümnaasiumis tunni (3)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ieva Ilves Põltsamaa ühisgümnaasiumis.
Ieva Ilves Põltsamaa ühisgümnaasiumis. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Presidendi abikaasa Ieva Ilves andis «Tagasi kooli!» nädala raames tunni Põltsamaa ühisgümnaasiumis, kus tema kuulajateks olid küberkaitse ja infotehnoloogia klasside õpilased.

Presidendiproua rääkis õpilastele nii enda professionaalsest karjäärist välis- ja julgeolekupoliitika valdkonnas, küberjulgeoleku tähendusest ja tähtsusest tänapäeval ning sellest, kuidas igaüks meist saab hoolitse enda küberturvalisuse eest.

«Loodan, et haridus toob kogu selle teema lähemale ka poliitikutele, kes jagavad oma tähelepanu nii paljude probleemide vahel, et sageli ei ole küberjulgeolek nende sihikul,» ütles Ilves.

Küberkaitse õppesuunaga klass alustas Põltsamaa ühisgümnaasiumis mullu sügisel, infotehnoloogia õppesuund tegutseb teist õppeaastat.

Küberkaitse kursuste läbimisel – kõige muu kõrval – tunnevad õpilased ära enamlevinud küberrünnakud ja oskavad tegutseda. Samuti teavad nad, mis on privaatsus ja oskavad oma seadmeid kaitsta, teavad robootika kasutamise kohta, lisaks kasutada enamlevinud igapäevaseid krüpteerimise võimalusi.

«Suurepärasse suhtumisega kool, vahvad õpilased, kes mõistavad küberkaitse ja IT tähtsust ning on motiveeritud seda süvitsi õppima. Kool väärib oma tunnuslauset «heade eelduste looja»,» ütles Ilves.

Ilves kohtus Põltsamaa ühisgümnaasiumis ka kooli olulise koostööpartneri, Kaitseliidu küberkaitse üksuse juhi Andrus Padariga.

Ieva Ilves Põltsamaa lastekülas. Foto: Presidendi kantselei
Ieva Ilves Põltsamaa lastekülas. Foto: Presidendi kantselei Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

SOS Lasteküla patroon Ieva Ilves käis täna veel Põltsamaa lastekülas, kus kohtus lasteküla perevanemate ja lastega. See on tema esimene külaskäik SOS lastekülla.

SOS Lasteküla tegevjuht Margus Oro tutvustas Ieva Ilvesele lastekülade senist tegevust.

«Mulle, nagu üldse emadele, on töö laste heaolu ja toime tulemise nimel eriliselt mõistetav. Pean äärmiselt oluliseks SOS Lasteküla missiooni pakkuda kodu, pere ja seeläbi tuge bioloogilised vanemad kaotanud lastele,» ütles Ilves. «Põltsamaal on selgelt näha, kuidas lasteküla aitab lastel edukalt hakkama saada ja olla tõepoolest valmis eluks, kui nad on iseseisvad,» lisas ta.

Ieva Ilves Põltsamaa lastekülas. Foto: Presidendi kantselei
Ieva Ilves Põltsamaa lastekülas. Foto: Presidendi kantselei Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles